Pubbloggen – En engelsk pub

1 mars 2018

En brittisk pub

Pubarnas pub är väl ändå den brittiska puben. Därför tänkte vi ägna ett inlägg om vad som faktiskt utmärker de brittiska pubarna.

I Storbritannien ses puben nästan som invånarnas extra vardagsrum och det är oftast här man träffar sina vänner. På puben serveras främst öl, men också enklare maträtter. Typiskt engelsk pubmat är fish and chips eller kidney pie.

På en engelsk pub är du för att umgås och ha trevligt, här bjuder man laget runt; volymen kan vara hög och gammal som ung är välkommen. After work är ett stående inslag, så även en öl till lunchen på den lokala puben.

Typisk brittisk öl kallas för "real ale", och är öl som handpumpas från fat direkt. Real ale är lite mindre kolsyrad än vanlig öl och precis som med annan öl i Storbritannien dricks den ur pints.

På en brittisk pub är klimatet öppet och härligt och snåljåpar undanbedes. Här bjuder man laget runt och har trevligt tillsammans. Genom att man turas om blir det ändå någorlunda rättvist i slutändan – delade notor och småswishar hit och dit undanbedes. Något vi på pub.se uppmuntrar, för visst är det mycket härligare att bjuda och få igen? Sharing is caring!