Pubbloggen – vinälskarnas pub

12 januari 2018

Vinbar - vinälskarnas pub

Vinbarer är ett väldigt trevligt koncept som har blivit allt vanligare de senaste åren. Men vad är egentligen skillnaden på en ”vanlig” pub eller bar och en vinbar?

De riktigt snofsiga menar att det är väldigt viktigt att hålla isär vad som är vad och inte kalla sig för vinbar om en inte är en alldeles äkta renodlad vinbar.

Våra kriterier för att en vinbar ska klassas som vinbar och inte bara vara en pub med ovanligt mycket vin/lite öl är:

  • Det ska finnas vin. Bra vin. Inte samma vin som du hittar på en pub, knappt ens på hyllorna på Systemet. Kvalitetsvin är a och o.
  • Personalkunskap. När jag besöker en vinbar vill jag kunna få reda på allt om vinet jag dricker. Med allt menar jag inte bara ”det är italienskt”. Jag vill veta om odling, skörd, druvor, producent, you name it.
  • Vinpassande tilltugg – inget sliskigt och flötigt. Vi vill ha tilltugg som är sofistikerat och som passar till vinerna. Ost, chark, oliver och till och med en lite lyxigare pizza går hem. Till de vita vinerna tackar vi inte heller nej till läckerheter från havet.
  • Inredning och atmosfär. Vinbarer känns helt klart främst som något sydeuropeiskt; franskt, italienskt. Det är även det vi vill känna när vi besöker en vinbar. Sydeuropeisk flärd och finess.
  • Service. Se alla ovanstående punkter