Pubbloggen – En perfekt cocktailbar

15 juli 2018

En perfekt cocktailbar

Till cocktailbaren går vi gärna för att sippra på drinkar, känna lyx och flärd och spana på andra människor. Vi tänker oss att det var på cocktailbarer Greta Gustavsson, eller Greta Garbo som hon är mer känd som, hängde efter sina arbetspass på PUB. För att en cocktailbar ska vara riktigt bra är det några speciella punkter vi gärna bedömer den på nämligen:

  • Inredningen – här är det viktigt att det känns bekvämt, elegant och lyxigt men samtidigt trevligt och öppet. Man ska vilja hänga här.
  • Drinklistan – Självklart är drinklistan det viktigaste, ska det vara en cocktailbar ska de även ha ett bra utbud. Det allra bästa är nästan en mix av klassiker och några egna signaturdrinkar, så det inte känns som alla andra, men att man ändå kan beställa sina säkra kort.
  • Råvarorna – För att en drink ska bli god så krävs det bra råvaror. Koncentrat, färdigköpta siraper, billigaste spritsorterna, ser vi någon tendens av detta vänder vi i dörren. En bra cocktailbar kännetecknas av spritsorter av god kvalitet och råvaror gjorda från grunden.
  • Atmosfären – se inredning.
  • Servicen – Utan god service, ingen kund. Inte från pub.se åtminstone. Inte nog med att personalen ska vara trevlig och serviceminded, det är även viktigt att de kan sin grej, kunskap och öppenhet får oss att vilja stanna.