Pubbloggen – De bästa brunchdryckerna

23 november 2017

De bästa brunchdryckerna

Bubbles and brunch är ett populärt klubbkoncept i Stockholm. Men mousserande till brunch är något som vi anser alltid går hem, inte bara när det vankas dagsfest. Att börja dagen med en brunch och goda drycker är en garanterat bra start på dagen.

Brunch är en sammansättning av ordent "breakfast" och "lunch", och innebär mer eller mindre: allt gott du vill ha – som livets buffé redan innan dagen har startat ordentligt, och kan pågå i princip hur länge som helst. Favoritdryckerna på brunchen är:

  • Mimosa: Apelsinjuice och bubbel. Apelsinjuicen från det vardagliga frukostbordet i en lyxig tappning. Servera i champagneglas och smaka dig fram till hur mycket du vill ha av varje, men åtminstone 50/50.
  • Bellini: Italiensk, lite mer svalkande variant av mimosan, följ receptet för mimosa men använd persikojuice eller persikopure istället för apelsinjuice till bellinin.
  • Bloody Mary: Drinken som innehåller en hel vitaminbomb, precis som din dagliga frukostsmoothie. Görs av tomatjuice, selleri, citronsaft, tabasco och vodka. Förresten, stark mat sätter igång ämnesomsättningen, bra start på dagen!